Julepapirklip

For at få billederne i deres oprindelige størrelse, højre-klik på billedet og gem filen, åben filen i tegneprogram og se den i fuld størrelse. Den nemmeste måde at skære papirklip, er ved at lave en kopi af motivet i pap og tegne omkring denne over på papet. Husk at lægge noget under, skæreplade eller aviser, for ikke at skære ned i bordet.

Julekort år 2001

Julemand

Til en julemand skal der bruges rødt, hvidt, lyserødt og sort pap. Selve kortet, julemandens for og bag ud i et, og næsen skal være rød. Kvast og skæg skal være hvidt og ansigtet skal være lyserødt. Øjnene skal være sorte, de kan evt. også males på. Samling af julekortet sker ved at lime ansigtet bag på skæget og lime øjne og næse herpå. Ansigtet, samlet, limes på forsiden af julekortet og kvast limes på bagsiden af julekort, den del af kortet, der bukke frem over forsiden. Kortet kan dekoreres med sne i kanten af skæget.

 

Papirklip - Julemænd

Papirklip - Julemandssnit

 

Juletræ

Til en juletræet skal der bruges grønt pap. Kortet klippes i et stykke ud af grønt pap. Så er det bare at pynte træet. Men husk at træet foldes ved stiplelinien, så det kan være en fordel at tegne en svag blyant streg langs trækanten når kortet er foldet, sådan at man ikke for dekoreret den del af kortet der skal skrives hilsner på.

Papirklip - Juletræ 

Papirklip - Juletræssnit

 

Snefnug

Til et snefnug skal der bruges hvidt pap. Kortet klippes i et stykke. På disse kort er der påklæbet plastik snefnug, men hvis de ikke er limet på med stærk lim så springer de af. Det vil evt. være en god ide med glimmerlim. Kortet foldes langs stiplelinien.

Papirklip - Snefnug

Papirklip - Snefnugsnit

 

Snemænd

Til en Snemanden skal der bruges hvidt, sort og orange pap. Der klippes to kropstykker i hvidt, en næse i orange og hat, knapper og øjne og mund i sort. Antallet af knapper og mund prikker behøves ikke nødvendigvis at være de samme som på disse snemænd. Hatten foledes langs den stiplede linie og limes på for og bagstykkerne sådan at snemanden kan stå.

Papirklip - Snemand

Papirklip - Snemandsnit

 

Stjerner

Til en stjerne skal der bruges rødt eller hvidt pap. Kortet klippes ud i et stykke og foldes langs stiplelinien. Disse kort er dekoreret med glimmer som er limet på ud af grønt pap.

 

Papirklip - Stjerner

Papirklip - Stjerner

 

 

   

 

Update: 17.01.03