Opskrifter samlet mellem 1912 og 1958.

Knasende gotter     Småkager     Kager     Boller og brød

Pålæg     Drikke     Forret     Hovedret     Dessert

Pas på med mængderne, opskrifterne (under de forskellige katagorier) der står "Personlig opskriftbog" kan være til 20-30 personer. Da mange af disse opskrifter er skrevet ned mens Dorthea var husholdningselev på fredriksdal og kokkepige på mariebjerg, begge er gårde beliggende på vest enden af lolland.

Personlig opskriftbog

Æbleommelet

Æbler, 10 æg (skilles i blommer og piskede hvider)

Æblerne koges til kompot og kommes i bunden af formen. Der laves en dej af smør, mel og mælk bages op, heri piskes æggeblommerne og sukker. Tilsidst tilsættes de piskede hvider. Alt røres sammen i formen. Bages 1½ time.

 

Udklip lagt i opskriftbog

Mosaik-rand

250 g oksekød, 250 g svinekød, 2 porre, 2 gulerødder, ½ selleri, vand, salt, peber, 1 spsk mel, 2 æg, 12 kartofler, paprika, persille, smør

Oksekød og svinekød hakkes 3 gange gennem maskinen. Kog porre, gulerødder og selleri, kun lige dækket af vand (vand skal anvendes senere) i 20 min. Rør farsen af kødt med salt, peber, mel, æg og det kolde gemysevand. Snit de kogte grøntsager i små stykker og kom dem i farsen. Gnid en stor randfor med rigelig margarine, skær de grønne porretoppe først i lange tynde strimler og så på tværs i små bidder og læg dem først i formen. I en gryde med kun 2 kopper vand dampes farsen mør under log i ca 25 min. Anret en god kartoffelmos midt i randen og drys den med paprika og hakket persille. Serveres med smørsovs.

 

 

Update: 02.12.06