Opskrifter samlet mellem 1912 og 1958.

Knasende gotter     Småkager     Kager     Boller og brød

Pålæg     Drikke     Forret     Hovedret     Dessert

Pas på med mængderne, opskrifterne (under de forskellige katagorier) der står "Personlig opskriftbog" kan være til 20-30 personer. Da mange af disse opskrifter er skrevet ned mens Dorthea var husholdningselev på fredriksdal og kokkepige på mariebjerg, begge er gårde beliggende på vest enden af lolland.

Personlig opskriftbog

 

Udklip lagt i opskriftbog

Generalens egen mælke punsch

4 potter hvid rom, 1¼ pd sukker,2 potter kogende vand, revet skal fra en citron, saften fra 6-8 citroner, 2 potter sød kogt mælk

Tag rom og sukker op kom det i en terrin og gyd herudover det kogende vand. Skallen af en citron rives af påsukker og kommes deri, ligeledes saften af 6-8 citroner (efter smag) og til allersidst den kogte mælk. Lad det stå til næste dag, og lad det løbe gennem en serviet eller gelepose, at det kan blive klart.

Punschen drikkes isafkølet til skildpadde og kan gemmes i to år, samt kan drikkes når men synes.

 

 

Update: 02.12.06